Lauantai 5.8.

Tanssiva sammakko

Klo 11.00
Urjalan yhtenäiskoulu, Urjalantie 37
Vapaa pääsy

Vuorovaikutteisessa koko perheen esityksessä Santeri Loikkanen etsii Laten Lahjatavarakaupassa lahjoja ystävälleen Pekalle, jolla on syntymäpäivä. Koska Santeri on Tanssiva Sammakko, hän myös tanssii syntymäpäivälahjatansseja. Tanssien liikekielenä on klassinen baletti. Lahjojen etsimisen lomassa Santeri Loikkanen puhuu muun muassa liikunnan ja unen sekä terveellisen mutta herkullisen ruokavalion tärkeydestä. Laten Lahjatavarakaupassa – kaikkien mahdollisten lahjojen keskellä – Santeri Loikkanen sanoo muutaman sanan myös kulttuurin puolesta.

Idea ja käsikirjoitus, lavastus, puvut ja tanssi: Tero Lehtimetsä
Esityksen jälkeen lyhyt tanssipaja lapsille.

Järj. Pentinkulman päivät ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Urjalan yhdistys

 

Esikoiskirjailijapaneeli

Klo 11.30
Urjalan yhtenäiskoulun auditorio, Urjalantie 37
Vapaa pääsy

Kirjailija, kirjoittamisen opettaja Taija Tuominen jututtaa E80-esikoiskirjailijaseminaariin osallistuvia kirjailijoita:

Jan Forsström: Eurooppalaisia rakastajia (Teos)
Olavi Koistinen: Mies joka laski miljardiin (Kosmos)
Heikki Kännö: Mehiläistie (Sammakko)
Tiina Lifländer: Kolme syytä elää (Atena)
Heidi Mäkinen: Ei saa mennä ulos saunaiholla (Karisto)
Aura Nurmi: Villieläimiä (Kolera)
Niina Oisalo: Valaan silmä, pilvien hai (Kolera)
Riina Paasonen: Kaikki minkä menetimme (Minerva)
Minna Rytisalo: Lempi (Gummerus)
Pauli Tapio: Varpuset ja aika (Poesia)
Riikka Ulanto: Vedelmiä (Runo-Kaarina)
Hanna Weselius: Alma! (WSOY)


Ennen Kirjan ja musiikin juhlaa klo 12.00–13.30 yhtenäiskoulun aulassa on tarjolla Urjalankylän Maa- ja kotitalousnaisten valmistama keittolounas (myös kasvisvaihtoehto). Lounaan hinta on 8,50 euroa, ja sen voi varata etukäteen Pentinkulman päivien toimistosta, p. 040 335 4268, pentinkulmanpaivat@gmail.com.

Kirjan ja musiikin juhla – Pentinkulman päivät 40 vuotta

Klo 14.00
Urjalan yhtenäiskoulun sali, Urjalantie 37
Liput (väliaikatarjoilu sisältyy hintaan): 20 € / 10 € (opiskelijat)
– verkkokaupasta: kulttuurinkarkeen.fi
– Pikku-Linnasta (Urjalantie 13, Urjala)
Varaukset
– puhelimitse arkisin klo 9-17: 040 335 4268 (EI TEKSTIVIESTEJÄ)
– sähköpostitse: pentinkulmanpaivat@gmail.com

Pentinkulman päivien 40-vuotisjuhlaviikon päätilaisuuden avaa Väinö Linnan seuran pitkäaikainen puheenjohtaja, FT Anneli Niinimäki. Juhlassa kuullaan kolme näkökulmaa vuoden teemaan ”Kenelle Jussi maansa kuokki?”

Kuva: Sirpa Haapaoja

Kuva: Sirpa Haapaoja

 

Saara Tiuraniemi on Tammen lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja. Kustantamossa työskennellessään hän voi yhdistää kaksi intohimoaan: tarinat ja ihmiset. Tiuraniemi on myös taideneuvoston varapuheenjohtaja. Vuosina 2000-2005 hän työskenteli Pentinkulman päivien toiminnanjohtajana. ”Voit lähteä Pentinkulmalta, mutta Pentinkulma ei lähde sinusta”, hän toteaa.

 

 

Kuva: Mathias Laitila Kälvemark

Kuva: Mathias Laitila Kälvemark

 

Tiina Laitila Kälvemark on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, mutta on asunut Tukholmassa jo vuodesta 1997. Hänen kolmannessa teoksessaan Seitsemäs kevät (WSOY 2017) ilmastonmuutos on edennyt niin pitkälle, ettei Pohjolaan ehkä enää tule kesää. Onko ihmisen kyltymättömällä ahneudella kohtalokkaat seuraukset?

 

 

 

 

Kuva: Michal Herman

Kuva: Michal Herman

Sami Hilvo on Helsingin-, Tokion- ja Varsovan-vuosien jälkeen Tampereen Pyynikille asettunut kirjailija, joka on aiemmin työskennellyt mm. tulkkina, baarimestarina, diplomaattina, tanssijana ja tuottajana. Hilvon romaani Pyhä peto (Tammi 2016) on väkevä tarina ajasta, jolloin rakkaus oli vihaa suurempi rikos ja kaikki toivo petollista.

VÄLIAIKA

Keväällä 2017 julkaistiin Jenni Haukion toimittama runoantologia Katso pohjoista taivasta (Otava), joka sisältää peräti 367 runoa 160 suomalaiselta runoilijalta. Antologia johdattaa lukijan Suomen itsenäistymisen ajasta sota-aikojen kautta jälleenrakennukseen ja modernisoitumiseen, kansainvälistymiseen ja tämän päivän moniarvoiseen yhteiskuntaan. Se on kunnian- ja rakkaudenosoitus suomalaiselle runoudelle Aleksis Kivestä nykypäivään.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio tunnetaan runoilijana, Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkönä ja monipuolisena kirjallisuuskentän toimijana.

Kuva: Juha Reunanen

Kuva: Juha Reunanen

Tiina Korhonen credit

Sopraano Laura Pyrrön ja pianisti Tiina Korhosen esityksessä vuorottelevat antologian runot ja niihin sävelletyt laulut.

 

OFF PENTINKULMA: Vuosisadan tanssit!

Klo 21.00
Iirilän lava, Rauhalantie 17, Nuutajärvi

Liput: 20 € ovelta (vain käteinen)

salminenmatti

Iirilän kaunis tanssilava Urjalan Nuutajärvellä avataan jälleen, kun perinteisten lavatanssien solisteina ovat suurten näyttämöjen laulajat
Matti Salminen ja Essi Luttinen! He esittävät Sointu-orkesterin kanssa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Vuosisadan tanssimusiikkia.

Järj. Urjalan Musiikinystävien seura ja Hanhisuon kulttuurikoulu yhteistyössä Nuutajärven Työväenyhdistys Työ ry:n kanssa

Buffetti (ei anniskelua)