Tapahtuma

Pentinkulman päivät on valtakunnallinen kirjallisuustapahtuma, joka järjestetään heinä-elokuun vaihteessa Urjalassa, noin 50 km Tampereelta etelään. Tapahtumaan osallistuu vuosittain pari tuhatta kävijää. Pentinkulman päiviä on järjestetty vuodesta 1978 alkaen kirjailija Väinö Linnan synnyinpitäjässä, Täällä Pohjantähden alla -trilogian idyllisissä maalaismaisemissa. Tapahtuman on perustanut Väinö Linnan seura ry, ja nykyisin se järjestetään yhteistyössä Urjalan kunnan kanssa.

Paneelit_12_netti_2013_kuva Eija Haapalainen

Jan Jalutsi, Anni Sinnemäki ja Niklas Herlin keskustelivat syrjäläisistä ja silmäntekevistä vuoden 2013 teemapaneelissa.

Vuosien saatossa Pentinkulman päivät on laajentunut yksipäiväisestä seminaarista viikon mittaiseksi monipuoliseksi tapahtumaksi, ja pitkäjänteisen ja tinkimättömän työn tuloksena se on saavuttanut vakiintuneen asemansa valtakunnallisten kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumien joukossa. Pentinkulman päiviin sisältyy vuosittain valtakunnallinen E80-esikoiskirjailijaseminaari, kirjoittajakursseja ja -leirejä, kirjailijapuheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja lapsille suunnattua ohjelmaa sekä draamallinen kiertoajelu Väinö Linnan reitillä.

Kirjanvaihtotiistai_07_netti_2013_kuva Eija Haapalainen

Pikku-Linnassa (Urjalantie 13) palvelee kirjanvaihtopiste aina tapahtumatoimiston aukioloaikoina.

Pentinkulmalla kohtaavat kirjallisuudesta leipänsä saavat ja kirjallisuuden harrastajat; sekä kirjoittajat että lukijat. Tapahtumassa on joka vuosi mahdollisuus tavata suomalaisen kirjallisuuden kestosuosikkeja, kirjamaailman uusia kasvoja, arvostettuja tutkijoita ja vaikuttajia sekä tietysti kirjallisuuden monipuolisia harrastajia.

Lukijoiden hyvin tuntema Väinö Linnan tuotanto luo tapahtumille yhteisen kehyksen. Pentinkulman päivillä pidetään esillä arvokasta kirjallista perinnettä ja luodaan samalla uusia kokemuksia ja elävää kulttuuria.

 

Huom! Tapahtuman ohjelma on suomenkielistä. Tapahtumatoimistosta saa opastusta myös englanniksi.