Tiedotteet

Tiedote 3.8.2014
TUNTEMATTOMAT MATKALLA
Vuoden 2015 Pentinkulman päivien teemana on suomalainen kirjallisuus maailmalla. Festivaaleilla kysytään, minkälaisia vaikeuksia kirjallisuutemme kääntämiseen liittyy. Miksi suomalainen kirjallisuus kiinnostaa maailmalla? Minkälainen on kirjallisuuden kuva suomalaisista? Minkälaisia reittejä teokset maailmalle matkaavat? Lue koko tiedote tai lataa pdf.

Tiedote 21.7.2014
Pentinkulman päivien yöulkoilmaelokuvana uusi kotimainen Vadelmavenepakolainen!
Pentinkulman päivillä järjestetään jälleen perinteinen yöulkoilmaelokuvanäytös. Tällä kertaa idyllisessä kesäyössä valkokankaalle heijastetaan uusi ja ennen esittämätön kotimainen elokuva Vadelmavenepakolainen. Elokuva esitetään perjantaina 1.8. klo 22.30 alkaen Vilpolan kentällä Urjalassa. Lue koko tiedote tai lataa pdf.

Tiedote 11.6.2014
Pentinkulman päivien kirjailijablogin avaus: käsittelyssä Tommi Kinnusen Neljäntienristeys!
Pentinkulman päivien nettisivuilla julkaistaan tänäkin kesänä kirjailijablogia, jossa esitellään tapahtuman tämänvuotisia kirjailijavieraita ja heidän teoksiaan. Lue koko tiedote tai lataa pdf.

Tiedote 12.5.2014
Pentinkulman päivien E80-esikoiskirjailijaseminaariin osallistujat valittu!
Pentinkulman päivien tämänvuotiset esikoiskirjailijat on valittu. Vuotuiseen E80-esikoiskirjailijaseminaariin valittiin tällä kertaa 12 kirjailijaa, joiden joukossa on niin proosaa kuin runouttakin julkaisseita esikoisia. Lue koko tiedote tai lataa pdf.

Tiedote 7.4.2014
Pentinkulman päivien Runoillassa Vuokko Hovatta ja Aulikki Oksanen!
Pentinkulman päivien 2014 runoillassa 1.8. nähdään runo-laulukonsertti HELISE, TAIVAS!,  jossa Vuokko Hovatta (laulu) ja Aulikki Oksanen (runot) esittävät Aulikki Oksasen runoutta säestäjänään Zarkus Poussa. Lue koko tiedote tai lataa pdf.

Tiedote 12.3.2014
Pentinkulman päivien 2014 ensimmäiset esiintyjät julkistettu!
Ensimmäiset tulevan kesän Pentinkulman päivien vieraista on julkistettu. Kirjallisuutta, kulttuuria ja vuoden teemaa ”Tekstin hurmaa, mielen maisemia” pohtivat tällä kertaa mm. kirjailija ja ohjaaja Juha Hurme, tutkija Petteri Pietikäinen, kirjailija JP Koskinen sekä kirjailija, uutisankkuri ja uutispäällikkö Matti Rönkä. Lue koko tiedote tai lataa pdf.

Tiedote 12.8.2013
Pentinkulman päivien kesän 2014 ajankohta lyöty lukkoon!
Perinteikkään Pentinkulman päivät -kirjallisuustapahtuman ajankohta on varmistunut. Järjestyksessä 37. Pentinkulman päivät järjestetään Urjalassa 27.7.-3.8.2014. Kirjallisuudenystävät pääsevät siis nauttimaan Pentinkulman päivien monipuolisesta ohjelmasta jälleen kahdeksan päivän ajan. Lue koko tiedote tai lataa pdf.

Tiedote 3.8.2013
TEKSTIN HURMAA, MIELEN MAISEMIA
Vuonna 2014 Pentinkulman päivien teemana on ”Tekstin hurmaa, mielen maisemia”.  Tapahtumassa tarkastellaan kirjallisuudessa kuvattuja poikkeavia mielentiloja, kuten hurmiota, harhoja ja mielisairauksia. Lue koko tiedote tai lataa pdf.

Tiedote 17.7.2013
Tervetuloa avaamaan Linna-nettisivusto
Lauantaina 3.8.2013 klo 14.00 alkavassa Pentinkulman päivien pääjuhlassa julkistettava Väinö Linnan Tampere -nettisivusto on ainutlaatuinen avain Linnan henkilöön ja maailmaan. Lue koko tiedote tai lataa pdf.

Tiedote 18.6.2013
Karoliina Timonen mukaan E80-esikoiskirjailijaseminaariin!
Jantso Jokelin on joutunut perumaan osallistumisensa E80-esikoiskirjailijaseminaariin. Hänen tilalleen on valittu Karoliina Timonen. Lue koko tiedote tai lataa pdf.

Tiedote 29.5.2013
Kaksitoista kovaa esikoiskirjailijaa Pentinkulman päiville
Pentinkulman päivien E80-esikoiskirjailijaseminaariin ottaa tänä vuonna osaa 12 kirjailijaa, joiden joukkoon mahtuu niin aforismien, hyytävän fantasian, rehevän romaanin kuin neuvokkaan novellinkin taitajia. Lue koko tiedote tai lataa pdf.

Tiedote 20.5.2013
Pentinkulman päivien ohjelmisto julkaistu!
Jo 36. kertaa järjestettävän valtakunnallisen Pentinkulman päivät -kirjallisuustapahtuman ohjelma on julkaistu. Lue koko tiedote tai lataa pdf.